قطعا همه ما در جریان هزینههای سرسام آور درمان هستیم، اما متاسفانه برخی از خانوادهها، توان پرداخت این هزینههای گزاف را ندارند. به خصوص در رابطه با بیماریهای پرهزینه و صعب العلاج این مساله حادتر است. اما جای نگرانی وجود ندارد، در این کره خاکی، برای هر مشکلی یک راه حلی وجود دارد، و راه حل این مشکل نیز “بیمه تکمیلی” است.
بیمه درمان تکمیلی از انواع بیمه های درمان و بیمهای برای جبران هزینههای بالای درمان بیماریهاست. بخش زیادی از هزینههای درمان را در زمان بیماری یا حتی بعد از آن میتوان به بیمه تکمیلی سپرد!
برای این که بتوانید بخش از زیادی از هزینه های درمان را به بیمه تکمیلی واگذار کنید، میبایست اول یک بیمه پایه داشته باشید؛ سپس بیمه تکمیلی تهیه کنید. شما میتوانید هر سال با پرداخت مبلغ حق بیمه از پوششهای بیمه درمان تکمیلی استفاده کنید. در واقع می توان گفت، خرید بیمه تکمیلی، یک آیندهنگری هوشمندانه در روزهای سلامتی برای روزهای بیماری ست! به عبارت دیگر، این کار، تجربه عملی این جمله معروف را تداعی میکند ” پیشگیری بهتر از درمان است”.
در این مقاله، قصد داریم بیشتر به بیمه درمان تکمیلی و موضوعات آن بپردازیم. شما نیز اگر سوالی در مورد این بیمهنامه کاربردی دارید و میخواهید دقیق تر بدانید که ” بیمه تکمیلی چیست” در ادامه با ما همراه باشید.
این نوع بیمهها در انواع مختلف توسط شرکت های بیمه ارائه می شوند که نام آنها به عنوان تکمیل کننده هزینه های درمانی می درخشد! هم چنین می تواند جبران کننده ی هزینه های درمانی شما باشد. حتی این بیمه درمان میتوانند مکمل سایر بیمههای درمان نظیر بیمه تامین اجتماعی، بیمه سلامت و … تلقی شود.
در حقیقت، می توان گفت که پوششهای بیمه درمان تکمیلی، تعهداتی ست که بیمه گر در قبال بیمهگزار متعهد است و باید آنها را به درستی انجام دهد، شرکت بیمه در زمان بروز بعضی از بیماری ها به شرح زیر خدماتی را ارائه می کند.
بیمه تکمیلی فقط عملهای جراحی را پوشش داده که برای تکمیل و بهبود سلامتی افراد انجام گیرد. بیمه تکمیلی عملهای زیبایی را پوشش نمیدهد. از جمله عملهایی که تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار نمیگیرند به شرح زیر هستند:
در زیر به انواع بیمههای تکمیلی درمان اشاره میکنیم:
این بیمه برای افرادی مناسب است که میخواهند بیمهای را به صورت انفرادی، برای خودشان تهیه کنند. در حقیقت، این بیمه از آن بیمههایی ست که به صورت محدود توسط بعضی از شرکتهای بیمه مثل بیمه سامان، بیمه تعاون و شرکت بیمه ایران ارائه میشود.
در بیمه درمان انفرادی، با انتخاب پوششهای متعدد، مبلغ حق بیمه تنوع مییابد. برای محاسبه هزینه و قیمت بیمه درمان، لازم است که جمع حق بیمه پوششهای انتخابی را محاسبه کنید. شرکتهای ارائه دهنده بیمه درمان، برای سهولت کار بیمهگذار هزینه بیمه درمان را از همان وهله اول محاسبه و اعلام میکند.
لطفا توجه داشته باشید که فرانشیز بیمه تکمیلی و دوره انتظار، میتواند در هزینه بیمه درمان تاثیرگذار باشد. در حقیقت قیمت بیمه درمان تکمیلی انفرادی بر اساس عوامل مختلفی تعیین میشود.
قطعا هر شخصی که خانواده تشکیل دادهاست؛ در برنامه های کاری خویش ” بیمه درمان تکمیلی خانواده” را هم برای خود و هم برای خانواده اش لحاظ میکند.
بیمه درمان تکمیلی خانواده به ویژه برای افرادی مناسب است که عضو سازمان یا گروه خاصی نیستند. این افراد نمی توانند بیمه نامه تکمیلی گروهی داشته باشند در این شرایط، تهیه بیمه تکمیلی خانواده می تواند بیمه نامه مطلوبی برای آنها باشد.
گاهی برخی از کارفرماها یا سازمان و شرکتها برای کارمندانی که در آنجا مشغول به کار هستند، بیمه درمان تکمیلی گروهی تهیه میکنند. کارکنان میتوانند از پوششهای بیمه تکمیلی گروهی برای خود و افراد تحت تکفل استفاده نمایند.
قبلا طبق قانون بیمه، فقط شرکتهای بالای ۵۰ نفر مجاز به استفاده از بیمه درمان گروهی برای پرسنل خود بودند، اما اخیرا، این قانون برداشته شدهاست. در قانون جدید بیمه آمده است که برای شرکت های زیر ۵۰ نفر نیز، امکان ارائه بیمه درمان تکمیلی گروهی وجود دارد. از نظر پوششهای بیمهای، بیمه نامبرده شده تفاوت آنچنانی با بیمه تکمیلی گروهی بالای ۵۰ نفر ندارد؛ این بیمه فقط از نظر مبلغ حق بیمه و سقف تعهدات درمانی، با بیمه درمان گروهی تفاوت دارد.
فراموش نشود که در حال حاضر، تعداد انگشت شماری از شرکتهای بیمهگر، بیمه درمان گروهی زیر 50 نفر را دارن که بیمه ملت یکی از این شرکت ها می باشد.
هنگامی که بیمه نامه درمان تکمیلی گروهی برای گروه های زیر پنجاه نفر صادر گردد، شرکتهای بیمه و همچنین بیمهگذاران موظف به رعایت شرایط زیر هستند:
بازنشستگان؛ مستمری بگیران و از کار افتادگان بخوانند!
بازنشستگان میتوانند به همراه همسر و سایر افراد تحت تکفل خود، تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار بگیرند.در واقع، آنها برای ثبت نام بیمه تکمیلی باید به کانون بازنشستگی تامین اجتماعی مراجعه کنند.
نکتهای مهم که بازنشستگان محترم باید به آن توجه کنند، این است که بیمه تکمیلی سازمان تامین اجتماعی هیچ گونه ارتباطی با شعبههای این سازمان نداشته و صرفا مسئول ثبت نام یا انصراف بیمهشدگان است.
اگر مستمری بگیران یا بازنشستگان فوت کنند، پوشش بیمه متوقف نمیشود. خدمات بیمه درمان تکمیلی برای افراد تحت تکفل وی ادامهدار خواهد بود.
بله. بر اساس ماده ۱۷ آیین نامه ۹۹ شورای عالی بیمه، اگر بیمه شده چندین بیمه درمان تکمیلی بیش از چند شرکت را داشته باشد، میتواند به دلخواه از هر کدام استفاده کند. به عبارتی اولویت بندی استفاده را خود او میتواند تعیین کند. ولی نمی توان یک خسارت را از چندین شرکت دریافت کند . اما اگر خسارت توسط یک شرکت پرداخت نشد می تواند تفاوت خسارت را از دیگر بیمه ها دریافت کند.